nedjelja, 23. kolovoza 2015.

MERCATO - Naj transferi dana (23.8.): Juve se i dalje pojačava, Cavani traži odlazak, Pato i Balotelli našli klubove


Što se sve danas događalo na nogometnoj tržnici...
Izgubili su od Udinesea, ali su doveli novo pojačanje. Iz Juventusa su potvrdili da je Juan Cuadrado njihovo novo pojačanje.

Moglo bi biti i nekih odlazaka iz redova 'Stare dame', barem ako je vjerovati RTL Francuska. Oni su danas plasirali vijest kako je Bayern ponudio 20 milijuna eura za Kingsleyja Comana. Vijest je ipak malo vjerojatna jer je mladi Francuz danas zaigrao u prvoj postavi, izbacivši i Dybalu na klupu.

No, Juventus će sigurno još biti aktivan na nogometnoj tržnici. Uz moguću prodaju Pogbe za iznos veći od 100 milijuna eura, moguć je dolazak i Asiera Illarramendija kojeg je Rafael Benitez gurnuo u drugi plan. No, u utrci za Illaramendija ipak vodi Liverpool koji je spreman platiti oko 20 milijuna eura.

I na Anfieldu ima odlazaka. Klub napušta Fabio Borini koji je izjavio da u sljedeća dva dana prelazi u Inter. U Italiju bi mogao još jedan napadač Liverpoola. Mario Balotelli se navodno nalazi na korak do povratak u Milan gdje bi bio na jednogodišnjoj posudbi.

I dalje se priča o želji Arsenala za napadačkim pojačanjem. Tako je iz Francuske stigla vijest da Edinson Cavani forsira transfer u Arsenal jer je nezadovoljan statusom u Parizu, pogotovo kada je postalo jasno da će Zlatan Ibrahimović ostati u klubu.

PSG je također bio akltivan ovih dana. Meta im je Layvin Kurzawa iz Monaca, ali je klub iz Kneževine odbio njihovu ponudu te sada traže 25 milijuna eura. To odbijanje povlači i odlazak Lucasa Dignea u Romu jer u PSG-u ne mogu dozvoliti da ostanu bez riješenja na lijevoj strani.

Nikako da se riješi sudbina Alexandra Pata. Nekadašnji ponajbolji mladi igrač na svijetu ovog je ljeta spominjan u mnogim destinacijama, a najviše interesa za njega je pokazao Galatasaray. No, danas su engleski mediji objavili kako je Tottenham jako blizu njegovog dovođenja.

Everton je odustao od Andreja Jarmolenka, ali se okrenuo Bernandu, Brazilcu koji igra za Šahtar iz Donjecka. Dinamo Kijev je za Jarmolenka tražio 24 milijuna eura, a u Evertonu se nadaju da bi Bernanda mogli dobiti za 4-5 milijuna manje.

Zanimljiva vijest dolazi iz Švicarske. Sion želi dovesti Dimitra Berbatova, a na sve načine pokušavaju doći do novca za plaću bugarskog veterana.

Ivan Kelava je današnji hrvatski adut na mercatu. Nekadašnji vratar Dinama karijeru bi mogao nastaviti u Granadi.

(Foto: Action Images)

0 komentari