ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Nevjerojatno je da ga još trpe - Rodgers potrošio 100 milijuna eura na igrače koji nisu više u Liverpoolu


Brendan Rodgers je klupu Liverpoola preuzeo prije tri godine, a u ovom razdoblju se istaknuo s dosta promašaja što se tiče dovođenja igrača.

Kada se u ljeto 2012. na Anfieldu tražio nasljednik Kennyja Dalglisha, izbor je pao na tada 39-godišnjeg Rodgersa koji je prije toga vodio Swansea, ali i impresionirao čelnike Liverpoola na razgovoru na posao. Tada je, navodno, Rodgers upravi ponudio analizu stanja u momčadi i plan razvoja napisan na 100-ak stranica, a jedan od glavnih ciljeva bio je razvoj mladih igrača i stvaranje jezgre koja će duže vremena nositi klub.

Rodgers je ubrzo počeo ispunjavati zacrtano pa je veći dio iznosa od 262,27 milijuna eura, koliko je do danas potrošio kupujući igrače za Liverpool, potrošio na igrače koji se još nisu ni približili svojem zenitu. Proučavajući njegove transfere, rijetko ćete naići na kupnju igrača koji je stariji od 25-26 godina, ali ćete shvatiti još nešto – Rodgers često zna napraviti velike greške u kupnji. Velike i skupe greške. Već se skupio priličan broj igrača koje je on doveo na Anfield, a koji su već članovi nekog drugog kluba.

Odlaskom Lazara Markovića na posudbu u Fenerbahče, iznos kojeg je Rodgers potrošio na igrače na koje više ne računa opasno se priključio brojci od 100 milijuna eura. Točnije, u ove je tri godine Liverpool na igrače koji nisu više u klubu potrošio točno 97,3 milijuna eura. Ima među njima igrača koji su bili na posudbi pa nakon nje nisu ostali, ima igrača koji nisu skupo plaćeni, ali ima i onih na koje je Rodgers potrošio puste milijune a da nisu ostavili nikakvog traga u klubu. Kada se sve to zbroji s činjenicom da Liverpool od prošlog ljeta igra uistinu loše, onda je stvarno čuditi zašto je Rodgers i dalje na klupi velikana s Anfielda...

Igrači koje je Rodgers doveo od 2012., a koji nisu više u klubu:

Lazar Marković (25 milijuna, doveden iz Benfice, trenutno na posudbi u Fenerbahčeu)
Mario Balotelli (22 milijuna, doveden iz Milana, trenutno na posudbi u Milanu)
Fabio Borini (13,3 milijuna, doveden iz Rome, još uvijek u Liverpoolu, ali ne računaju na njega pa je izgledno da će u sljedeća dva dana promijeniti klub)
Iago Aspas (10,8 milijuna, doveden iz Celte, prodan u Sevillu za 6 milijuna, trenutno ponovo u Celti)
Luis Alberto (8 milijuna, doveden iz Seville, trenutno na posudbi u Deportivu)
Rickie Lambert (5,5 milijuna, doveden iz Southamptona, prodan u WBA za 4,2 milijuna)
Nuri Sahin (5 milijuna, doveden na posudbu iz Reala, trenutno u Borussiji Dortmund)
Oussama Assaidi (3,5 milijuna, doveden iz Heerenveena, prodan u Al-Ahli za 6 milijuna)
Javier Manquillo (2 milijuna, doveden iz Atletica na posudbu, trenutno u Marseilleu)
Victor Moses (1,2 milijuna, doveden iz Chelseaja na posudbu, trenutno u Chelseaju)
Aly Cissokho (1 milijun, doveden iz Valencije na posudbu, trenutno u Portu)

(Foto: Action Images)

0 komentari